Експерти, представники оборонних підприємств, профільних бізнес-асоціацій та громадськості в столиці під час круглого столу на тему «Шляхи реформування та розвитку українського військово-промислового комплексу» обговорили стан та можливі шляхи розвитку українського ВПК, ключові напрями його реформування. Зокрема, було презентовано законодавчі ініціативи, напрацьовані громадським та експертним середовищем, які спрямовані на стимулювання інвестицій, створення нових виробництв та підвищення експортного потенціалу у сфері озброєнь.

— Систематичні корупційні скандали у сфері діяльності «Укроборонпрому», запланована масштабна приватизація, серед об’єктів якої є й значна частина підприємств, задіяних у військово-промисловому комплексі України, зобов’язують громадянське суспільство підвищити свою спроможність впливати на оборонну політику України, — зауважив у вступному слові голова ГО «Центр сприяння обороноздатності України» Михайло Соколов.

Учасники заходу обговорили законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розвитку військово-промислового комплексу України». Як зазначив президент ВГО «Українська стратегія» Анатолій Пінчук, цей законопроект спрямований на реформування системи управління ВПК, а також створення центрального органу влади, який би опікувався розвитком ВПК. «Нами запропоновано створити міністерство з питань розвитку стратегічної промисловості та інновацій у сфері безпеки та оборони», — підсумував він.