Жителі сіл, ОТГ та міст регіону продемонстрували: Донеччина — це Україна, ми єдині з усією Україною в прагненні жити у вільній, розвиненій та незалежній державі. Велелюдне святкування Дня Соборності донеччанами традиційно відбулося в Бахмуті.

В акції «В єдності сила» взяли участь голова Донецької ОДА Павло Кириленко, працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Бахмутської міськради, учнівська та студентська молодь, військовослужбовці, представники установ, громадських і політичних організацій, жителі та гості міста.

«І сто років тому, і нині велике значення має єдність, варто побороти усі суперечності і разом рухатись далі, — зазначив Павло Кириленко. — Тут, на сході України, є значна проблема — відокремленість людей, які проживають на вільних і на окупованих територіях. Зараз ми маємо досягти миру, повного припинення вогню та припинення жертв серед наших захисників. Тільки після досягнення повного миру зможемо вільно говорити про об’єднання людей, об’єднання Донецької області та всієї України».

Більш як 1300 учасників акції долучилися до урочистого розгортання Державного Прапора розміром 20х60 метрів на площі Свободи. Творчі колективи Бахмута підготували для городян і гостей міста концертну програму.