Адже місто (колишній Станіславів) 101 рік тому було столицею Західноукраїнської Народної Республіки. Тоді Галичина ініціювала возз’єднання з Українською Народною Республікою. Отож, 22 січня відбулося урочисте віче біля пам’ятника, встановленого на честь проголошення столиці ЗУНР.

— Якщо прагнемо соборної країни, то демонструймо це своїм прикладом. Демонструймо, що серед нас існує політичне порозуміння, незалежно від політичної приналежності. Демонструймо кращі зразки управління та розбудови Української держави у всіх сферах нашого життя. На нас лежить велика відповідальність — стати носіями того феномена соборності, який продемонстрували наші батьки, діди й прадіди! — акцентував голова облради Олександр Сич.

Того самого дня в Івано-Франківську відбувся екуменічний молебень за мир та припинення війни в країні. Спільно перед чудотворними іконами Матері Божої із церков та монастирів Прикарпаття молилися духовенство, очільники області й міста, народні депутати, молодь, мешканці та гості Івано-Франківщини.