Крім обласної лікарні та лікарні швидкої медичної допомоги, до цього переліку ввійшли Гайворонська, Добровеличківська (на знімку) та Світловодська центральні райлікарні. А також — Знам’янська та Олександрійська міські лікарні.

Опорні лікарні отримають додаткові повноваження. Їхні колективи поповняться додатковими вузькопрофільними спеціалістами. Вони зможуть обслуговувати населення не лише свого, а й інших районів.

«Фактично, ми вже давно виконуємо функції опорної лікарні. До нас часто звертаються жителі сусідніх Вільшанського та Новоукраїнського районів, — повідомив директор Комунального некомерційного підприємства «Добровеличківська центральна районна лікарня» Петро Гинькут. — У закладі забезпечена наявність великої кількості медичних спеціалістів високого рівня. Загалом у нас працює 41 лікар. З них 12 — вищої категорії».

Водночас однією з головних умов функціонування опорних медзакладів є їх доступність для пацієнтів. Її можна забезпечити лише маючи дороги належної якості. Тож у цьому напрямі і місцевій владі, і державі ще потрібно добряче попрацювати.

Кіровоградська область.

Фото надано автором.