Його придбали за кошти, зібрані небайдужими земляками під час усеукраїнської благодійної акції «Серце до серця».

В індустріальній столиці Полтавщини акцію влаштовують щовесни вже понад десятиліття. Минулого року зібрали найбільшу суму — 807 тисяч 430 гривень. Цих коштів вистачило на закупівлю сучасного неонатального комплексу, де є все необхідне для проведення реанімаційних заходів немовлятам, які щойно народилися. За кошти доброчинців закупили також п’ять інфузійних насосів, сім пульсометрів і кілька моніторів.

Під час своєрідної презентації згаданого обладнання у перинатальному центрі міський голова Кременчука Віталій Малецький подякував усім, хто долучився до згаданої благодійної акції. При цьому він нагадав, що саме Кременчук уже тривалий час залишається лідером за обсягом зібраних ініціаторами акції «Серце до серця» коштів. Адже тут підійшли до реалізації ініціативи, як то кажуть, із душею. Колективам і волонтерам, які зібрали найбільше коштів, навіть вручають спеціальну відзнаку «Золоте серце».

До речі, в наддніпрянському місті вже почали готуватися до цьогорічної «сердечної» акції, що триватиме в квітні-травні. Зібрані під час її проведення кошти також передадуть на оновлення обладнання у реанімаційному відділенні перинатального центру.

Фото з сайту Кременчуцької міськради.