Непроста це справа — обрати ім’я для новонародженої дитинки. Згадую, як сама, коли чекала на донечку, ретельно досліджувала довідники з іменами та їх характеристиками, вислуховувала побажання всіх рідних, разом зважували й шукали компроміс... А як нині батьки називають своїх малюків?

Міністерство юстиції оприлюднило перелік найпопулярніший імен у другій половині 2019 року. На сайті є дані по кожній області. І маю зазначити, що в моді на імена українці з року в рік виявляють набагато більшу одностайність, ніж у політичних уподобаннях...

Отже, серед жіночих імен майже у кожному регіоні лідирують: Анна, Анастасія, Вероніка, Вікторія, Софія та Марія. Часто зустрічаються також: Аріна, Аліса, Єва, Яна, Валерія, Катерина, Кіра, Мілана, Мирослава, Поліна, Злата, Соломія та Діана.

Із рідковживаних імен дівчат називали: Августа, Аглая, Бернадетта, Єсенія, Забава, Клеопатра, Матільда, Глафіра, Камалія, Фарзана, Ельза, Олівія, Оріяна, Сабріна, Ясміна, Міранда, Ліана, Луїза, Рада, Віола і Дара. Чомусь у рідковживані потрапили й колись дуже популярні імена Надія і Любов...

Серед хлопчиків минулого року побільшало власників таких звичних і поширених імен, як Олександр, Андрій, Богдан, Дмитро, Владислав, Назар, Данило, Давид, Марк, Тимофій, Роман, Матвій, Макар, Ілля і Максим.

Стають популярними і такі рідкісні імена: Арман, Айдар, Арістарх, Єлісей, Живко, Бенджамін, Богодар, Еміліан, Феофан, Добриня, Гордій, Ігнат, Леон, Лука, Едвард, Володар, Світлозар, Серафим, Северин, Тігран, Фадей, Шандор, Тамерлан і Султан.

Султан — так Султан. Головне, щоб усі дітки росли здорові!.. А імена, як схочуть, поміняють.