Огляд об’єктів Дзвиняцької ОТГ. Зіновій Андрійович — у центрі.

Робота парламентаріїв цими днями так само насичена, як і під час сесійних засідань. Так, народний депутат Зіновій Андрійович щодня проводить зустрічі з громадянами на одномандатному виборчому окрузі № 87, від якого обраний до Верховної Ради.

У селищі Ланчин Надвірнянського району Зіновій Андрійович зустрівся з головою ОТГ Володимиром Поповичем та активом об’єднаної громади. Разом обговорили найважливіші проблеми населеного пункту. Це розробка технічної документації для будівництва очисних споруд, влаштування водогону, ремонт ділянки автодороги Делятин — Раківчик у межах селища. Народний депутат повідомив, що подав запит про необхідність термінового ремонту мосту на цій дорозі.

На зустрічах із виборцями обговорили питання законності влаштування сміттєзвалища, ремонту приміщень місцевих ліцею та гімназії тощо. Зіновій Андрійович запевнив, що колектив апарату ОТГ під орудою досвідченого голови Володимира Поповича подолає проблеми громади та пообіцяв допомагати в цьому.

З. Андрійович відвідав також Дзвиняцьку ОТГ Богородчанського району. Під час зустрічі голова об’єднаної громади Микола Волочій розповів про необхідність будівництва очисних споруд, капітального ремонту палацу культури, загострив проблему роботи підприємства «Уніплит». Обговорили потребу придбання штучного покриття для спортивного майданчика в ліцеї. Громадські активісти наголосили на проблемі врегулювання меж Дзвиняцької ОТГ із сусіднім Рожнятівським районом. Працівники апарату ОТГ акцентували увагу на відсутності законодавчого контролю за своєчасністю оформлення права на майнову спадщину та необхідності внесення змін до нормативних актів щодо роботи держреєстраторів. Є проблеми із реєстрацією речових прав на розпайовані земельні ділянки.

«Щиро вдячний громаді Дзвиняча за прекрасний дитячий садочок. Так само порядок — в інших закладах соціально-культурної сфери, панує щира та дружня атмосфера. В межах своєї компетенції сприятиму вирішенню проблем громади, адже побачив упевненість людей у намірах поліпшити життя у Дзвинячі, Росільній, Космачі, Міжгір’ї», — підсумував Зіновій Андрійович. А 28 січня схожа зустріч відбулася із мешканцями села Красна.

Головне питання порядку денного — капітальний ремонт дороги Надвірна — Ланчин.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби Зіновія АНДРІЙОВИЧА.