На Дніпропетровщині оперативники департаменту внутрішньої безпеки НПУ, слідчі поліції та працівники місцевої прокуратури затримали представницю компанії, яка надає ритуальні послуги, під час спроби підкупу начальника відділення поліції. За надану в майбутньому інформацію щодо померлих осіб підозрювана пропонувала систематичну «винагороду», повідомляє прес-служба департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Так, жінка звернулася до начальника Соборного відділення поліції Дніпровського ВП ГУНП у Дніпропетровській області, плануючи налагодити довгострокову «співпрацю». Вона запропонувала правоохоронцю систематичну «винагороду» за надання інформації щодо померлих осіб. Поліцейський попередив жінку, що її пропозиція є злочином. Водночас повідомив про подію своє керівництво та працівників обласного управління ДВБ НПУ.

Дніпропетровська місцева прокуратура № 2 розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 ККУ. Факт передачі представницею фірми п’яти тисяч доларів начальнику Соборного відділення поліції задокументовано. Жінку затримано в порядку ст. 208 КПКУ.

Готується оголошення про підозру. За підкуп службової особи їй загрожує позбавлення волі строком від 4 до 8 років.