Коли спрацювала сигналізація, її чоловік виглянув у вікно і побачив вогонь на капоті — й кинувся гасити пожежу. Одразу викликали пожежників та поліцію.

На одній з камер сусіднього будинку зафіксовано, як зловмисник у масці кладе на капот «Міцубісі» пакет і підпалює, а потім поспіхом зникає з місця злочину.

Згодом з’ясувалося, що очевидцем підпалу став один з мешканців будинку, який навіть запитав зловмисника:

— Ти що робиш, вулицю хочеш спалити?

— Ні, тільки цю машину! — відповів той.

Подружжя Терещуків проживає на вулиці Кубійовича, неподалік центру. З десятка автомобілів чомусь вибрали саме їхній, старенький, 2004 року випуску.

Унаслідок підпалу повністю вигорів двигун, машина знищена і не підлягає ремонту.

Журналістка каже, що не має з кимось конфліктів, мабуть, інцидент пов’язаний з її професійною діяльністю.

Галина Терещук працює на «Радіо «Свобода» з 2000 року, перед тим — у газеті та на телебаченні. Її патріотичні статті часто з’являються на сайті «Радіо «Свобода». Вона вважає, що цей інцидент розрахований на резонанс, дестабілізацію ситуації в регіоні.

Львівщина останніми роками часто ставала об’єктом провокацій. Тут на замовлення російських спецслужб підривали пам’ятники, лунали вибухи на кладовищі, розставляли розтяжки біля кабінетів дільничних інспекторів поліції, стріляли з гранатомета по будинку міського голови. І ці провокації почалися ще з перших років незалежності України, коли у Зашкові на замовлення Москви підірвали пам’ятник видатному діячеві ОУН Євгену Коновальцю.

Львів.