За проголосував 621 депутат, проти — 49, повідомляє Укрінформ. Це надає Великій Британії можливість вийти з ЄС опівночі 31 січня.

Прийняте рішення прокоментував президент Європарламенту Девід Сассолі. «Я глибоко сумую, коли думаю, що ми підійшли до того моменту, коли член ЄС, партнер і друг вирішив покинути нашу європейську родину. Це останнє пленарне засідання, під час якого ми знаходимося поряд з нашими британськими колегами. Разом з цим від імені Парламенту я хотів би висловити нашу глибоку вдячність за їхній внесок протягом минулих років. Їхня присутність збагачувала нас, і їх нам буде не вистачати», — наголосив Сассолі.

Водночас, за його словами, Європарламент поважає та приймає рішення народу Великої Британії та їхнє бажання будувати власне майбутнє за межами ЄС. При цьому ЄС і Велика Британія залишатимуться близькими друзями і партнерами, хоча відносини між ними будуть іншими й інколи непередбачуваними.

Учора Україна запровадила безвізовий режим в’їзду та транзитного проїзду для громадян Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії. Безвіз діятиме на тимчасовій основі з 31 січня 2020 року по 30 січня 2021 року.