Їхні автори мешкають у зоні лінії розмежування на Донбасі, зокрема в Авдіївці та Мар’їнці.

Щоб цей вернісаж відбувся, небайдужі до України люди вклали в його організацію часточку своєї душі. Адже ці роботи створені дітьми під керівництвом німецько-ізраїльського художника Алана Майєра. На сході України Алана добре знають. За його ініціативою там проводяться різноманітні мистецькі заходи.

Але, безперечно, натхненницею проекту та одним з його організаторів є громадська діячка, скрипалька симфонічного оркестру Радіо Берліна Марина Бондас (на знімку), котра зібрала навколо себе людей, що переймаються чужою бідою. П’ятий рік поспіль пані Марина разом з однодумцями організовує відпочинок і психологічну реабілітацію дітей зі сходу України в літньому таборі під Берліном.

«Голос України» вже розповідав про цю незвичайну жінку. Вона родом із Києва, у ФРН, куди емігрували її батьки, мешкає з 1993 року. Отримала консерваторську освіту. Марина брала активну участь у протестних акціях на Майдані. Із початком воєнних дій на Донбасі активно займається волонтерською діяльністю. Виступала з концертами для дітей, котрі мешкають у районі лінії розмежування, у визволених Краматорську, Святогірську, Сєвєродонецьку, Слов’янську, перед вояками 95-ї бригади, а також у київському військовому госпіталі — і просто неба, і в палаті для тяжкопоранених.

Нині вона та учасники благодійного проекту «Серце для України» допомагають людям, котрі переживають лихі часи на сході України. Також і з допомогою музики та мистецтва.

Як і цього разу — під час відкриття виставки дитячих малюнків. Тут лунали чудові мелодії у виконанні самої Марини Бондас, її колег та учнів.

Оскільки захід благодійний, то під час нього триває збір коштів для організації літнього відпочинку дітей зі сходу України в таборі під Берліном.

Берлін.

Фото автора.