Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на брифінгу після Погоджувальної ради. Однак оскільки дата випадає на не пленарний тиждень, то під час Години запитань до уряду в п’ятницю, 7 лютого, буде виділено майже 20 хвилин на виступ прем’єра. «Це не буде звіт, це буде Година запитань до уряду, форма звіту буде трохи іншою і не у п’ятницю», — зауважив Д. Разумков.

Стосовно пропозиції про зменшення кількості народних депутатів до 300 глава парламенту заявив, що дотримується такої думки: «На ефективність роботи Верховної Ради це жодним чином не вплине. Це я говорив і як експерт, і як політтехнолог, і зараз як Голова Верховної Ради».

Дмитро Разумков вважає за доцільне схвалення Кодексу доброчесності народних депутатів як Закону. На його думку, нині розроблений фракцією «Слуга народу» Кодекс доброчесності має декларативний характер. «І мені дуже хотілося б, і ми вже займаємося цим питанням, щоб це була не лише внутрішньопартійна історія, яку можеш підтримувати чи не підтримувати, а іноді, будемо реалістами, і відійти, а щоб це мало і юридичні наслідки», — сказав глава парламенту.

Голова Верховної Ради також висловився за внесення змін та доопрацювання Виборчого кодексу. За його словами, до нього надходить багато відповідних звернень і під час регіональних відряджень, і листів.

А чи може монобільшість якось вплинути на те, щоб народний депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар, котрий у телеефірі «порадив» пенсіонерці продати собаку, щоб заплатити за газ, склав депутатський мандат? На це запитання журналістів Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відповів так: «Є лише один на сьогодні механізм, як позбавити мандата — це особиста заява. А інші якісь розмови чи дискусії, думаю, все-таки будуть відбуватися з керівництвом фракції, в яку входить пан Брагар». Глава парламенту повідомив, що розмови з Президентом України Володимиром Зеленським стосовно депутата Брагара він не мав.