За підтримки народного депутата України Василя Петьовки в районному будинку культури відбувся традиційний огляд-конкурс колядницьких груп та вертепів серед вихованців дитсадків та молодших школярів Тячівського району. Мета — виховати в дітей повагу до предковічних народних традицій, заохотити їх до участі у святкових заходах.

Перед початком дійства конкурсантів, їхніх батьків та наставників привітала депутат Закарпатської обласної ради Марія Думнич і зачитала вітальну листівку від Василя Петьовки до мешканців Тячівщини.

Затим увагою глядачів заволоділи маленькі колядники — милі і зворушливі. На сцені малюки охоче перевтілювалися в біблійних персонажів та інтерпретували різдвяні сюжети, а ще співали давно відомі та авторські колядки.

Конкурс-огляд проводився у два етапи: серед дошкільнят та молодших школярів. Кращих із кращих визначало авторитетне журі. Тож колективи Тячівського ДНЗ №5 та Лазівського ДНЗ отримали набори іграшок для дитсадівської малечі. Подарунок за третє місце — килим для ігрової кімнати — дістався Бедевлянському ДНЗ. Друге місце та систему караоке виборов Тячівський ДНЗ №1. А переміг у конкурсі колектив Тересвянського ДНЗ й отримав у подарунок пральну машинку.

У другій частині не менш блискуче виступили учні молодших класів дев’яти навчальних закладів району.

А оскільки кожен номер був неповторний, то в підсумку ніхто не залишився без призів. Так, колективи Тересвянської ЗОШ І—ІІІ ступенів, Тячівської ЗОШ І—ІІ ступенів, учнівський колектив села Добрянське при греко-католицькій церкві, Лазівська ЗОШ І—ІІІ ступенів, Грушівська ЗОШ І—ІІІ ступенів, Біловарська ЗОШ І—ІІ ступенів отримали набори спортивного інвентарю — м’ячі, шахи, ракетки для настільного тенісу.

Третє місце журі присудило Тячівській ЗОШ І—ІІІ ступенів №1 імені Василя Гренджі-Донського. У подарунок — телевізор. Друге місце і система караоке — в Солотвинської ЗОШ І—ІІІ ступенів №1. А перемога в конкурсі та кінопроектор у подарунок дістались юним колядникам при Грушівському будинку культури. Крім того, всі маленькі учасники конкурсу отримали від народного депутата України солодкі подарунки.

Ще один етап районного конкурсу-огляду відбувся в селі Нересниця за участю колективів чотирьох дитсадків та восьми шкіл. Тут серед дошкільних навчальних закладів переможцями стали Тернівський, Новоселицький і Нересницький дитсадки.

А серед учнів — колядники з Раківської, Нересницької та Новоселицької шкіл.

Наталія МАДЖАРА, Василь НИТКА.

Закарпатська область.

Фото прес-служби народного депутата.

Веселить колядками малеча.