Закінчився сезон полювання 2019-2020 років на диких парнокопитних тварин та хутрових звірів. Водночас лісова охорона державного підприємства «Бережанське лісомисливське господарство», що на Тернопільщині, не припиняє робіт із відтворення й охорони фауни: проводять підгодівлю і патрулюють угіддя задля виявлення порушників мисливського законодавства, а також обліковують тварин.

За результатами цієї роботи зафіксували: 160 кабанів, 600 козуль, 1200 зайців, 400 білок, 170 куниць, 500 куріпок. Щодо хижаків, зокрема лисиць, то їхня кількість контролюється згідно з санітарно-ветеринарними нормами і здійснюється постійний моніторинг відповідними працівниками державної лісової охорони та єгерськими службами.

Нагадаємо, що облік мисливських тварин має велике значення. Адже саме завдяки його результатам встановлюють об’єктивні ліміти добування (відстрілу, відлову) в черговому сезоні полювання. Це забезпечує раціональне та невиснажливе використання державного мисливського фонду.

Державне підприємство «Бережанське лісомисливське господарство» нагадує мисливцям, що сезон полювання 2019-2020 завершено, до нового сезону дiятиме заборона на добування диких тварин. Недотримання встановлених термiнiв вважатиметься порушенням правил. За це передбачена адміністративна відповідальність.