«Прокуратура Нідерландів вважає дуже важливим, щоб під час судового процесу всім сторонам було приділено достатньо уваги, тому сподіваємось, що 9 березня 2020 року всі підозрювані або, можливо, їхні адвокати будуть присутні», — заявила прес-секретар прокуратури Нідерландів Брехт ван де Мосдейк, повідомляє Укрінформ.

Минулого тижня Окружний суд Гааги підтвердив, що мінімум один із підозрюваних у справі МН17 виявив бажання долучитися до судового процесу і буде представлений у суді нідерландською юридичною фірмою, однак не назвав його імені. Укрінформ, посилаючись на власне джерело, повідомляє, що йдеться про підполковника спецназу ГРУ РФ Олега Пулатова. Тим часом адвокат одного з обвинувачених Олена Кутьїна розповіла російському агентству ТАСС, що Пулатова захищатимуть два нідерландські адвокати й один російський.

Cуд у справі про збиття літака Boeing 777 рейсу МН17 розпочнеться 9 березня 2020 року. Обвинувачення висунуто чотирьом підозрюваним, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ракетного комплексу «Бук», котрим збили літак. Серед підозрюваних троє громадян РФ: колишній офіцер ФСБ, так званий колишній «міністр оборони» самопроголошеної «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал Сергій Дубинський, який у липні 2014 року, будучи полковником ГРУ Генштабу ЗС РФ, очолював так зване «ГРУ ДНР», підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов. Четвертий — українець Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».