Вони вимагають виплати заборговані зарплати. Чоловіків підтримують їхні дружини, які також протестують проти порушення законодавства про оплату праці. Гірники другої зміни «Гірської» відмовилися спускатися в забій, а десять дружин шахтарів оголосили голодування.

Учасники акції вимагають повного погашення заборгованості, стабільної роботи підприємств вугільної галузі, забезпечення енергопостачання, відхилення урядового закону про працю. Зарплатний борг перед ДП «Первомайськвугілля» нині сягає понад 130 млн грн.

Як повідомляється на сторінці «Команда Максима Ткаченка» у Фейсбуці, народні депутати Максим Ткаченко та Руслан Горбенко зустрілися з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком і міністром енергетики Олексієм Оржелем і домовилися про виділення коштів на погашення заборгованості перед «Лисичанськвугіллям» та «Первомайськвугіллям». Підприємствам перерахують 169 млн грн, але ця сума покриє лише 80 відсотків заборгованості із зарплати за грудень. Максим Ткаченко пообіцяв «...і надалі контролювати цей процес».