На цьому вчора наголосили народні депутати, члени Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку. Зокрема, голова цього комітету Дмитро Наталуха висловив стурбованість тим, що обсяги промислового виробництва в країні суттєво погіршуються. «Станом на грудень минулого року вони скоротилися щонайменше на 8 — 8,5 відсотка, — наголосив парламентарій, — і динаміка залишається вкрай негативною». За його словами, кризу в українській вітчизняній промисловості вже не можна не помічати. А для того, щоб її локалізувати та нормалізувати ситуацію, в комітеті пропонують розпочати дискусію про необхідність запровадження в уряді міністерства промислової політики. «Нам опонуватимуть, що це зайве розмноження бюрократії», — припустив Д. Наталуха, але, водночас, зауважив, що майже всі країни з сильною економікою представляють потужні міністри промисловості.

Ініціативу створення нового міністерства підтримують і в Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Тут у ситуації, що склалася, вбачають загрозу нашій економічній безпеці. Мовляв, маємо дуже слабкий внутрішній ринок. Майже всі країни, з якими ми торгуємо, застосовують протекційні заходи для своїх виробників. Цього ніхто не соромиться, тільки в нас продовжують вірити в те, що ситуацію здатен врегулювати вільний ринок.

Для того, щоб на порядку денному з часом не постало питання про наш економічний суверенітет, необхідно доручити роль координатора розробки стратегічних рішень з промисловості та роль антикризового штабу міністерству промислової політики, наголошують парламентарії.