Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай визнає це і пропонує вищим органам влади створити для ВПО альтернативну чергу. За його словами, в області очікують прийняття Верховною Радою нового законопроекту, за яким можна буде розподілити житло серед найбільш уразливих категорій переселенців. «Я сподіваюся, що такий законопроект чи постанова дадуть змогу нам передавати квартири тим людям, яким ми вважаємо за потрібне виділити житло, — пояснює він. — Для нас важливо закріпити в області спортсменів, які можуть стати олімпійськими чемпіонами і прославлять Луганщину на весь світ. Для нас важливі хороші лікарі, що мають статус ВПО і яких постійно кличуть в інші регіони країни. Для нас важливі всі переселенці, які не покинули область і сьогодні працюють на її благо».

Крім цих категорій осіб, яким, на думку Сергія Гайдая, житло потрібно надати першочергово, є ще діти-сироти, а також особи з особливими потребами. Зокрема, у Кремінній буде добудовано два будинки, на першому поверсі яких квартири віддадуть людям з обмеженими можливостями.

Щодо будівництва житла, очільник ОДА вважає, що найпривабливіший варіант — службове житло, яке через три-чотири роки можна приватизувати. У цьому разі люди працюватимуть в області, а не продадуть квартири, щойно їх отримають, і виїдуть в інший регіон.