Факти розкрадання майна та його псування виявили на дорогах загального користування державного значення співробітники Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області під час інвентаризації засобів організації дорожнього руху.

Зокрема, на дорозі М-04 (Знам’янка — Луганськ — Ізварине), від Олександрії до кордону з Дніпропетровською областю, зловмисники знищили п’ять комплексів зовнішнього автономного освітлення. Пошкоджено сонячні панелі, ліхтарі, викрадено акумуляторні батареї і навіть повністю спиляно опори. Вартість одного такого ліхтаря становить майже 40 тис. грн, повідомила прес-служба САД.

Окрім того, викрали півтора десятки дублюючих дорожніх знаків на пішохідних переходах. Вартість одного такого знака разом із встановленням сягає 2,5 тис. грн.

Усі ці неподобства вчиняються на дорозі, яка була повністю відремонтована і введена в експлуатацію у 2018 році. Штучне освітлення встановили на ній минулого літа. Перший факт крадіжки ліхтарів зафіксували восени торік.

Постраждала і дорога Н-14 (Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв). Тут вандали викрали 40 погонних метрів бар’єрного огородження, що було встановлено неподалік селища Компаніївка в грудні минулого року. Збитки — майже 70 тис. грн.

Кіровоградська область.