На знімку: під час робочої наради на об’єктах реконструкції обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру в Бахмуті.

Завершено реконструкцію головного корпусу обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру, який відновлює свою роботу в Бахмуті, — про це поінформували у прес-службі Донецької облдержадміністрації.

У головному корпусі розміщуватимуться палатне відділення на 8 ліжок, діагностичне та реабілітаційне відділення, хірургічний блок, рентгенкабінет, зал лікувальної фізкультури, кабінети механотерапії, фізіотерапії, з масажу, лабораторія загальноклінічних та біохімічних досліджень, кабінети лікарів-спеціалістів.

Після завершення усього комплексу робіт лікарсько-фізкультурний диспансер має стати єдиним таким закладом в Україні.

«Введення в експлуатацію всіх будівель для розміщення обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру є одним із пріоритетних інфраструктурних проектів Донеччини в 2020 році», — сказав під час відвідання об’єктів реконструкції заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Нагадаємо, диспансер розташовуватиметься на базі колишнього державного закладу «Вузлова лікарня станції Бахмутського державного підприємства «Донецька залізниця» по вулиці О. Сибірцева, 3. Реконструкція, розпочата в жовтні 2017 року, виконується за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Наближаються до завершення й роботи у гуртожитку на 8 кімнат для розміщення та проживання медичного персоналу. Обидва реконструйовані об’єкти, а також водолікарня й тенісний корт забезпечуватимуть надання меддопомоги населенню щодо профілактики, діагностики, лікування захворювань та ушкоджень, пов’язаних із фізичною культурою і спортом.

У будівлі водолікарні, де роботи тривають, діятимуть басейн, дві сауни, зокрема інфрачервона, ванне відділення. Для зручності маломобільних груп усі об’єкти обладнуються пандусами.

Фото прес-служби Донецької ОДА.