Працівники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області Нацполіції та прокуратури області задокументували факт вимагання та отримання головою однієї із тергромад неправомірної вигоди. 

За передачу у користування земельної ділянки під організацію діяльності полігона твердих відходів та в подальшому виділення її у власність чиновник вимагав у підприємця 10 тисяч доларів. До корупційної діяльності долучив посередника.

Під час одержання хабара обох фігурантів затримали. Нині на місці події тривають слідчі дії. Після їх завершення вирішуватиметься питання щодо повідомлення цим особам про підозру.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 368 («прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна, повідомляє департамент стратегічних розслідувань НПУ.