У Верховній Раді ініціюють створення Тимчасової слідчої комісії щодо розгляду справи Павла Шеремета. Відповідну постанову вже зареєстровано в парламенті. Наступної середи її має розглянути Комітет з питань Регламенту, після чого документ може бути винесений у зал для ухвалення рішення. Про це під час брифінгу повідомила народний депутат Ірина Фріз («Європейська солідарність»). Про готовність увійти до складу майбутньої ТСК вже заявили народні депутати з інших фракцій — «Слуга народу», «Батьківщина», «Голос» та позафракційні.

За словами І. Фріз, мета ТСК — створення майданчика в стінах парламенту, де неупереджено та незаангажовано, без будь-яких маніпуляцій та інсинуацій, можна буде розібратися у справі. «Ми не хочемо, щоб винних призначали, щоб ті чи інші посадовці втрачали репутацію», — наголосила народний депутат.

«Ця справа дуже резонансна та емоційна, — зауважила Тетяна Циба («Слуга народу») — і все суспільство прагне дізнатися правду, що насправді сталося. Ми хочемо стати запорукою того, що це не будуть політичні ігрища, а реальне правосуддя».

Адвокати підозрюваних у справі вбивства Павла Шеремета, які також брали участь у брифінгу, у свою чергу, подякувавши депутатам за таку ініціативу, зауважили, що ця справа має дуже велике значення для авторитету правоохоронних органів та правосуддя. Від неї великою мірою залежатиме, чи дійсно Україна правова держава і чи є в нас верховенство права.

«Поза всякими сумнівами, ТСК має бути створена. Це дійсно репутаційна справа, і від того, як вона вестиметься, залежатиме авторитет поліції, прокуратури і в першу чергу суду», — зауважив один з адвокатів Андрія Антоненка Святослав Жеровніков. На його думку, у цій справі, як у дзеркалі, відображається вся система правосуддя. У цьому контексті він зауважив, що дуже багато людей в нашій країні були політично переслідувані, серед яких є як відомі, так і не дуже пізнавані особи. «Дуже багато людей відчувають на собі цю несправедливість і будь-хто може опинитися на місці Антоненка через рік або два», — сказав він, висловивши сподівання, що ця Тимчасова слідча комісія розбереться не лише в справі Антоненка, Дугарь та Кузьменко.