Державною програмою підтримки малого бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» першим з аграріїв Вінниччини скористався керівник сільськогосподарського підприємства «Україна» Немирівського району Андрій Вечерук. Він підписав кредитну угоду на 499 тисяч гривень під сім відсотків річних терміном на 12 місяців. Позичку надано Вінницьким обласним управлінням Ощадбанку. Кошти витратить на придбання трактора.

За словами підприємця, очолюване ним господарство вирощує зернові, зернобобові та олійні культури. За два десятки років з часу його створення зміцнили матеріально-технічну базу. Однак під такий низький відсоток не вдавалося раніше позичати у банку грошей.

Керівник Вінницького обласного управління Ощадбанку Юрій Боковий повідомив, що серед підприємців спостерігається значний попит на отримання фінансів за програмою «Державні кредити 5-7-9%». Нині на розгляді у фінустанові перебуває вісім таких звернень.

Про ще одну кредитну угоду підприємця з Вінниці за такою програмою повідомив у соцмережі Прем’єр-міністр Олексій Гончарук. За його словами, сума кредиту становила півтора мільйона гривень терміном до п’яти років під сім відсотків річних. Кошти підприємець витратить на розвиток мережі продуктових магазинів, йдеться у повідомленні.

Фото з сайту Вінницької ОДА.