Штат лікувального закладу вже сформовано: із сімнадцяти медпрацівників тут четверо лікарів — два сімейні та два педіатри. У кожному населеному пункті ОТГ є медсестри сімейної практики. Для забезпечення матеріально-технічної бази закладу закуплено необхідне медичне обладнання, прилади та інструменти. Усі закупівлі стали бюджету громади  майже в 650 тисяч гривень. За державною обласною програмою придбано телемедичні комплекси вартістю 110 тисяч гривень. До них входять монітор життєво важливих показників, дерматоскоп, безконтактні термометри тощо.

За інформацією головного лікаря Чмирівського ЦПМСД Романа Моісеєва, вже укладено договір на постачання ліків з КП «Луганська обласна «Фармація Північ». Постачати ліки почнуть уже цього місяця. Отже, відновлять роботу аптечні пункти у Вишневому та Бутовому. Щоправда, наразі лікарі Чмирівського центру не можуть видавати лікарняні листки, бо заклад ще не пройшов відповідну акредитацію. Але це питання буде вирішено в найкоротший строк. Так само, як і укладання договору з Національною службою здоров’я. А доти центр ПМСД фінансуватиме Чмирівська ОТГ.

Щодо будівництва Чмирівської сільської амбулаторії за рахунок держбюджету, то тут залишилося встановити систему опалення, сантехніку та впорядкувати територію. Як повідомив голова ОТГ Сергій Войтенко, благоустрій включатиме заїзд з дороги, майданчик для автомобілів, клумби та освітлення. Медичне обладнання ОТГ придбала окремо за власні кошти. Житло для лікаря в амбулаторії не передбачено, проте для цих потреб використають будівлю старої амбулаторії в Чмирівці, коли вона звільниться. А нову амбулаторію планують відкрити у квітні.

Луганська область.

Фото з сайту «Старобільські новини».