Форум організований Центром інформаційної підтримки бізнесу Запоріжжя. В рамках форуму також організовано 19-ту агропромвиставку «АгроТехСервіс» і розгорнуто спеціалізовану експозицію «Будівництво в цивільному та аграрному секторах». Заходи відбуваються за підтримки Запорізької ОДА, облради, профільних асоціацій.

Організатори форуму поставили собі за мету сформувати у регіоні сприятливе середовище для експорту сільгосппродукції та продукції сільгоспмашинобудування, а також заохотити малий та середній бізнес агросектору до експортних відносин з партнерами.

Форум відвідали власники та топ-менеджери малих і середніх підприємств агросектору, сфери виробництва і перероблення та інших галузей економіки. Для учасників заходу організовано виступи авторитетних експертів у сфері АПК, експортної практики, надано можливості для B2B-перемовин, індивідуальних консультацій.

Зокрема, в рамках форуму можна ознайомитися з нюансами держпідтримки експорту сільгосппродукції та сільгоспмашинобудування, міжнародними проектами та програмами щодо підтримки МСБ під час виходу на міжнародні ринки, а також з митними, податковими й маркетинговими базами. Тут було представлено успішні практики експорту продукції з урахуванням ризиків роботи на закордонних ринках.

У рамках форуму також можна було дізнатися, як зміниться робота на закордонних ринках для агровиробників після прийняття нових правил Incoterms 2020, що набули чинності з 1 січня 2020 року. Порушувалися питання електронних торгів агропродукцією, досвід європейських країн у розвитку експорту, державні механізми підтримки аграріїв та можливості участі у міжнародних проектах.

У ВЦ «Козак-Палац» свою продукцію та послуги для аграріїв презентували компанії з 20 регіонів України, представники торгових марок з 11 країн: Білорусі, Великої Британії, Італії, Китаю, Німеччини, США, Туреччини, Узбекистану, Фінляндії.

Організатори агрофоруму переконані, що сільськогосподарська кооперація може стати основою для розвитку малого бізнесу та підприємництва у селах, а значить — створити умови для процвітання сільських громад та реформування агросектору.

Інформація і фото департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.