Групу осіб, які займалися вимаганням чужого майна з погрозою насильства, затримали співробітники управління стратегічних розслідувань і детективи слідчого управління із залученням спецпідрозділу «КОРД». Це відбулося біля одного з торговельних центрів, куди рекетири приїхали для зустрічі з потерпілим — жителем Кропивницького, від якого безпідставно вимагали 20 тис. грн і вже отримали частину коштів. Їх затримали після передачі решти суми (на знімку).

За інформацією відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції області, досудовим розслідуванням встановлено, що групу було створено на міжетнічній основі. До її складу входять троє уродженців інших держав — раніше неодноразово судимих громадян, які мають стійкі зв’язки з кримінальним світом. Нині правоохоронці перевіряють їхню причетність до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів на території Кіровоградської та інших областей.

Кримінального провадження розпочато за ч. 2 ст. 189 (вимагання) ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Вл. інф.