Спеціальну комісію, якій доручено провести інвентаризацію, візуальне обстеження технічного стану пам’ятників, пам’ятних, інформаційних знаків та дощок на території міста, створено відповідним рішенням виконавчого комітету міськради Кропивницького.

За інформацією управління містобудування та архітектури міськради, на території Кропивницького споруджено та встановлено більш як тридцять пам’ятників і монументів, які є окремими об’єктами, або такими, що увійшли до складу комплексів пам’яток історії та монументального мистецтва. Їх зводили коштом обласного та міського бюджетів, приватних інвесторів. Проте стан таких споруд поступово погіршується через вплив природних чинників, зношування матеріалів і конструкції, а передбачити фінансування на утримання цих об’єктів неможливо без визначення їхніх балансоутримувачів. 

Рішення про визначення таких балансоутримувачів планують затвердити на сесії міської ради. Це дасть змогу планомірно передбачати в бюджеті міста кошти на утримання пам’ятників, проведення їх поточних ремонтів тощо.

Фото: kr-rada.gov.ua