До складу депутатів Онуфріївської районної ради нинішнього, сьомого, скликання увійшли люди різних професій, різних життєвих та політичних переконань. Серед них — тринадцять аграріїв, троє державних службовців, по двоє військових, представників місцевого самоврядування та освітян. А ще — підприємець, юрист, працівник соціальної сфери та медик. Загалом вони представляють сім політичних партій.

Удруге отримав депутатські повноваження в складі районної ради і освітянин із сорокарічним стажем роботи — спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, відмінник освіти України, заслужений працівник профспілки працівників освіти і науки України, голова районної профспілки працівників освіти і науки України Володимир Нестеренко (на знімку).

Свого часу Володимир Андрійович очолював відділ освіти РДА, а нині працює вчителем біології в опорному закладі загальної середньої освіти «Павлиський ліцей імені В. О. Сухомлинського». Минулий рік приніс депутату чергове професійне визнання — він став лауреатом педагогічної премії імені Василя Сухомлинського.

«Моя громадська діяльність пов’язана передусім з професією, — зазначає Володимир Андрійович. — У міру сил намагаюся «лобіювати» освітянську галузь, бо, як кажуть, знаю про її проблеми зсередини. Зокрема, озвучував свою позицію щодо інклюзивної освіти. Хотілося б також, щоб нарешті віднайшлася можливість будівництва в Павлиській опорній школі нової їдальні. Підтримую всі питання, що стосуються розвитку галузі освіти в районі.

У двохтисячних роках освітяни потерпали від невиплати заробітної плати. Тоді це було гострою проблемою. А нині надзвичайно тривожить питання збереження мережі освітянських закладів, сільських шкіл.

А ще — недолік у моїх колег-вчителів і колег-депутатів у вихованості, а в декого — освіченості та культурі, толерантності, і, найголовніше, — не вистачає щирого і відданого служіння громаді. Нам на місцях потрібно відкидати свої політичні пристрасті, якісь власні амбіції і дбати про одне — щоб краще жилося людям на нашій малій батьківщині».

Кіровоградська область.

Фото автора.