У міській раді під час підписання меморандуму про участь в акції «Мільйон дерев за 24 години».

У Львові заступник голови ОДА Юрій Холод, міський голова Андрій Садовий, начальник управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека підписали меморандум про участь у загальноукраїнській акції «Мільйон дерев за 24 години».

Львівська область узяла на себе зобов’язання за добу висадити 250 тис. дерев. І для цього є всі можливості, бо поблизу селища Брюховичі розташовано лісовий селекційно-насіннєвий центр, де в спеціальних контейнерах вирощують мільйони саджанців з найкращою генетикою — вони мають 100-відсоткову приживлюваність. Торік з власної ініціативи на Львівщині протягом 8 годин уже посадили 78 тис. дерев.

«Ми повинні пам’ятати про дерева саме тоді, коли плануємо нові квартали й даємо дозволи забудовникам. Висадити їх навесні — це добре, але нам потрібно пам’ятати про здоров’я людей, про сквери і парки буквально щодня. Зелені легені міст — це дуже важливо не тільки з погляду екології. Це і громадські простори, де спілкуються люди, де часто формується спільнота. В області за рік розробили проекти трьох парків, і вони вже створені в різних містечках. Цього року буде ще більше», — поділився планами заступник голови ОДА Юрій Холод.

Під час всеукраїнської акції у парку 700-ліття Львова буде відновлено фруктовий сад і озеленено центр міста. З бюджету Львова додатково виділено по 200 тис. грн. для кожного району на садіння дерев.

«Мільйон дерев — це круто. Збудувати місто-сад — це велика мрія. Ми разом показуватимемо приклад», — поділився враженнями міський голова Андрій Садовий.

Основна ідея проекту «Мільйон дерев за 24 години» полягає в консолідації українців усього світу довкола глобальних екологічних викликів, до здатності об’єднати бізнес, владу, громаду для відновлення екосистеми нашої країни. Кожен українець у третій декаді березня може висадити своє дерево й долучитися до озеленення планети.

Фото прес-служби Львівської ОДА.