Його учасники змагалися у численних номінаціях: вокальне, театральне і хореографічне мистецтво, література, кіно- та фотомистецтво, інструментальні колективи і духові оркестри, а також декоративно-ужиткове й образотворче мистецтво, технічна творчість.

Фестиваль започаткував у лютому 2000 року член Національної спілки журналістів України, письменник і поет, полковник СБУ у відставці Анатолій Шмалюк з метою вшанування подвигу українських воїнів і патріотичного виховання молоді на кращих зразках поетичної та пісенної творчості. У 2009-му захід набув статусу всеукраїнського. Цього року у відбірному турі взяли участь майже півтори тисячі вихованців позашкільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, будинків художньої та технічної творчості з різних куточків країни. На заключний гала-концерт (на знімку), який відбувся у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Кочерги, журі запросило майже тисячу учасників з 39 міст та 10 областей.

Переможців фестивалю «Розстріляна молодість», а їх цьогоріч понад п’ятдесят, нагородили дипломами Українського державного центру позашкільної освіти й почесними відзнаками від оргкомітету.

Житомирська область.

Фото з сайту times.zt.ua