Сьогодні троє американських сенаторів Кріс Мерфі (Демократична партія), Джон Баррассо (Республіканська партія) і Рон Джонсон (Республіканська партія) зустрінуться з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Politico. Видання акцентує увагу, що зустріч відбудеться лише через тиждень після того, як Сенат виправдав президента Дональда Трампа за звинуваченням у зловживанні владою, що демонструє спробу повернутися до нормального життя після того, як розслідування імпічменту перевернуло відносини США з ключовим союзником.

«Відносини між США і Україною зараз так само важливі, як і завжди. Майбутнє України має значення для Сполучених Штатів, і ми повинні переконатися, що Україна знає, що ми розглядаємо їх як стратегічного союзника. Саме тому ми їдемо до Києва двопартійною делегацією», — йдеться у заяві сенаторів.

Джонсон і Мерфі разом їздили в Україну минулого року, щоб зустрітися із Зеленським, і, незважаючи на їхні різкі розбіжності з приводу імпічменту Трампа, є прихильниками двопартійної позиції стосовно України. «Один зі способів дати зрозуміти, що Україна не є політичним футболом, — це візит двопартійної групи для висловлення підтримки», — сказав Мерфі, інформує Politico.