В ній взяли участь керівники облцентру, представники громадських організацій, небайдужі городяни та спеціалісти в галузі історії та архітектури.

Передбачувані роботи мають надати Старому місту туристично привабливого вигляду, підняти його імідж та зберегти історичну спадщину. Зокрема, передбачено до кінця 2020 року капітально відремонтувати вулиці Драгоманова та Кафедральну. Тут буде відновлено дорожнє покриття з натурального каменю та облаштовано освітлення. Реконструюють також сквер зі скульптурами Миколи Голованя по вулиці Драгоманова та підніжжя вежі Чарторийських колишнього Окольного замку, що ремонтується в рамках проекту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька».

Цікавими стануть для гостей обласного центру і відвідини підземель. Частину їх, що під кафедральним костелом святих апостолів Петра і Павла, вже розчищено. Розпочалися реставраційні роботи і в підземеллях колишнього єзуїтського колегіуму ХVII століття, а нині Волинського коледжу Національного університету харчових технологій. Роботи там мають завершитися до серпня 2020 року.

Планується оголосити інвестиційний конкурс на приміщення колишнього Гостиного двору Прайзлерів (вул. Кафедральна, 4), яке нині перебуває в аварійному стані. Його переможець отримає комунальне приміщення в оренду на довготривалий період за пільгову вартість із зобов’язанням провести капітальний ремонт. Там буде облаштовано готель, ресторан, кафе і парковки у внутрішньому дворі.

Прикрасить Старе місто і професійне архітектурне підсвічування фасаду Дому Євангелія (Лютеранської кірхи), Кафедрального собору святих апостолів Петра і Павла, відремонтованого фасаду Територіального центру.

Волинська область.