Велике село, що славиться своїми урожаями картоплі, — Авдіївка Сосницького району, що на Чернігівщині, важко робило свій вибір про приєднання до ОТГ. Запрошували до себе і Сосницька, і Понорницька ОТГ. До останньої приваблювала близькість — сім кілометрів, але відлякувала нинішня її слабка фінансова спроможність (об’єднує всього дві ради). Натомість голова Сосницької ОТГ Андрій Портний пообіцяв Авдіївці відновлення лікарні (у формі лікарської амбулаторії), «швидку допомогу» для обслуговування ще й навколишніх сіл, перетворення школи в опорну тощо.

Проте вибір дався нелегко: сільські депутати двічі проводили подвірне опитування селян, чотири години проходив бурхливий сход села, зрештою, 11 з 14 сільських депутатів проголосували за приєднання до Сосницької ОТГ.

Голосування відбувалось драматично — прихильники приєднання до Понорницької ОТГ на півтори години перекрили трасу державного значення Чернігів — Новгород-Сіверський. Щоправда, дивним чином майже всі вони виявилися працівниками одного фермерського господарства.

Тепер рішення Авдіївської сільської ради про внесення змін у Перспективний план формування громад має погодити обласна державна адміністрація, а остаточне рішення — за урядом. Додам, що трохи раніше сусідні з Авдіївкою Шаболтасівка та Хлоп’яники проголосували також за приєднання до Сосницької ОТГ.

Чернігівська область.