Качанівський палац — унікальна перлина Лівобережжя. Він увійшов у сімку чудес України, а парк площею понад 600 га є одним з найбільших у Європі пейзажних парків. Качанівка — місце українських митців, воно пов’язане з Тарасом Шевченко і видатним меценатом Василем Тарновським.

«На жаль, цей унікальний архітектурний ансамбль нині в аварійному стані, — сказав після його відвідин голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. — Разом із «Фондом відродження Качанівки» шукатимемо джерела фінансування для реставрації палацу. Не менш важливими є й питання інфраструктури — для залучення туристів з Києва плануємо відремонтувати відрізок дороги від траси М-03 (Київ — Харків).

Засідання ради «Фонду відродження Качанівки» зібрало сьогоднішніх меценатів. Знаменно, що з нинішнім очільником області засідав і колишній голова ОДА Валерій Куліч.

Для приваблення туристів треба ще й гарне покриття мобільного зв’язку. Тому Андрій Прокопенко спрямував листи до керівників національних мобільних операторів щодо покращення зв’язку та Інтернету на туристичних об’єктах Чернігівщини, зокрема у Качанівці.