На зустрічі прокурора Луганської області Олексія Ляшенка (на знімку праворуч) з керівницею Краматорського офісу Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Нігорою Сачдєвою (на знімку) обговорювалася поточна ситуація з дотримання прав людини під час збройного протистояння.

Йшлося про проблеми цивільного населення, яке проживає по обидва боки лінії зіткнення на території області. Окрему увагу приділено виробленню механізму документування випадків порушення міжнародного гуманітарного права та притягнення винних до відповідальності. Результати моніторингу місії допомагають встановлювати факти щодо конкретних інцидентів, пов’язаних з порушенням прав людини під час збройного конфлікту. Зокрема, за результатами опрацювання 28-ї доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням на тимчасово окупованій території області.

Сторони також обговорили діяльність нового управління прокуратури, яке було створено для якісного збирання та документування доказів, розслідування воєнних злочинів і передачі доказової бази до Міжнародного кримінального суду.

Нігора Сачдєва поінформувала присутніх про результати роботи місії, а також наголосила на необхідності вжиття спільних заходів з метою беззастережного дотримання прав людини в регіоні.

Учасники зустрічі дійшли згоди щодо встановлення діалогу та подальшої співпраці.

Луганська область.

Фото прес-служби прокуратури Луганської області.