Про це вони заявили після зустрічі в Мюнхені, що відбулася на полях міжнародної конференції з безпеки. Громадяни цих держав становлять абсолютну більшість пасажирів та членів екіпажу, які загинули в авіакатастрофі. У переговорах також узяв участь міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Заріф.

Зокрема, міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань закликав Іран перевезти самописці до того місця, де є технічна можливість зняти інформацію і проаналізувати її. «Протягом 30 днів Іран показав, що не має ані технічної, ані іншої спроможності прочитати «чорні скриньки», тому має передати їх стороні, яка таку спроможність має. Ми знаємо, що французька влада запропонувала Ірану таку можливість», — додав міністр закордонних справ Канади.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко додав, що з цим вимоги світової спільноти не вичерпаються. Зокрема, очікується проведення «кримінального розслідування, яке має притягнути до відповідальності винних».

Вадим Пристайко також повідомив, що держави, громадяни яких загинули в збитому іранською ракетою авіалайнері МАУ, залишають за собою право звернутися до міжнародних інституцій.

Водночас учора завершився візит до Ірану секретаря РНБО Олексія Данілова, під час якого обговорювалися проблемні питання розслідування цієї трагедії. 

О. Данілов разом з послом України в Ірані Сергієм Бурдиляком поклали квіти на місці трагедії.

Вшановували пам’ять загиблих у цій катастрофі вчора й в Україні. 17 лютого минуло 40 діб з моменту трагічної загибелі пасажирів та екіпажу рейсу PS752. Авіакомпанія МАУ спільно з Міжнародним аеропортом «Бориспіль» заклали сквер пам’яті жертв авіакатастрофи. Згодом тут з’явиться і монумент пам’яті, створений за результатами відкритого конкурсу серед українських скульпторів.