Грецькі ЗМІ зазначають, що життя не тільки в столиці, а й у передмістях (Пірей і Елевсіна) завмерло. Люди не могли вчасно дістатися роботи, бо тролейбуси, трамваї, потяги метро й приміські електрички не вийшли з депо. З портів Афін і Пірея не вийшли в море жоден пасажирський пором і торговельне судно. Це створило величезні незручності для жителів островів, туристів і завдало значних матеріальних збитків транспортним компаніям.

Профспілки оголосили, що страйк проводиться на знак незгоди з діями Афінського центру праці стосовно страхування робітників та службовців. Вони сподіваються, що в уряді й муніципалітеті звернуть увагу на хаос і незручності, які виникли в мільйонному місті, і вплинуть на чиновників Центру праці. Профспілкові лідери попередили, якщо вони не підуть на поступки трудящим, то наступний страйк не обмежиться добою, а триватиме до ухвалення справедливого і прийнятного для всіх рішення.

Через страйк величезних збитків зазнали не тільки транспортні компанії, а й туристичні фірми, підприємства та організації, тисячі працівників яких спізнилися на роботу.