Львівська міська рада пропонує у Зашкові, Зарудцях і Завадові відкрити центр надання адміністративних послуг, сімейну амбулаторію та сучасну медіатеку. Так як обласний центр бере воду з цих сіл, їхні мешканці й надалі користуватимуться водопроводами на пільгових умовах. «Щойно уряд затвердить склад Львівської ОТГ, до складу якої увійде 20 населених пунктів, ми одразу візьмемося за роботу», — пообіцяв заступник міського голови Любомир Зубач.

Але один з найбільших населених пунктів — селище Брюховичі, де на околиці Львова проживає понад 10 тис. осіб, не хоче приєднуватися до обласного центру. До Брюховицької ОТГ хочуть приєднатися Домажирівська, Ясниська, Рясна-Руська та Бірківська сільські ради.

Селищний голова Брюховичів Володимир Доманський вважає, що податок на доходи фізичних осіб, який нині надходить до бюджету Львова, згодом надходитиме до нової ОТГ. А Брюховичі, якщо приєднаються до Львова, перестануть існувати як повноцінний населений пункт. 

На громадських слуханнях перший заступник директора Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України професор Олександр Сушинський пояснив, що Брюховицька громада не є об’єднаною громадою, тому селище може або приєднатися до Львова, або разом з іншими населеними пунктами створити нову об’єднану громаду.

Після дискусій за створення Брюховицької ОТГ проголосували 200 присутніх на громадських слуханнях, 13 — утрималися.

Львів.