Юриста за фахом Ірину САДКОВУ (на знімку) знаю давно. Ще під час навчання в школі дівчина виготовляла різні вироби. Коли підросла, часу на улюблене заняття стало менше. Після закінчення школи навчалась в Одеській юридичній академії.

— Коли повернулась до Малина, замислилася, як цікаво і з користю проводити вільний час. Щоденний графік дім—робота—дім не для мене. А звичні для жінок хобі — такі як плетіння, вишивання, садівництво чи кулінарія — чомусь мені не дуже припали до душі. Натомість зацікавилась квітами та складанням букетів. Відстежую сучасні тренди в оформленні весіль та різних урочистостей. У квітах, вважаю, дуже багато позитивної енергії! — каже Ірина.

Закінчила міжнародні онлайн-курси з флористики. Пізніше познайомилась із відомим у Малині декоратором-флористом Наталією Вербицькою. Тривалий час спостерігала за її творчістю та технікою виконання робіт. Основну увагу тоді закцентувала на декорі, оформленні приміщень, ландшафтному дизайні. Після виконання першого замовлення отримала не лише чимало позитивних відгуків, а й душевне задоволення й насолоду. Вирішила удосконалюватись і працювати в цьому напрямі й надалі.

Оформляла Садибу Святого Миколая в Малинівці, новорічні та весільні столи, арки...

— Робота нелегка, копітка, відповідальна, але водночас цікава, — каже Ірина. — Я не звикла стояти на місці, тому взялася за ще одну, як на мене, цікаву справу — виготовлення букетів із їжі (фудбукетів). По-перше, це дуже вигідно і зручно. Кому випаде нагода отримати такий щедрий подарунок — у того святковий стіл майже накритий. Адже до складу таких букетів вагою до декількох кілограмів входять фрукти, овочі, сири, ковбаси, горіхи, цукерки, квіти, навіть улюблені напої!.. Такі набори, декоровані квітами, дуже подобаються іменинникам, молодятам. Уже понад 100 їх зробила. На таку творчість, зрозуміло, потрібен час. А ми з чоловіком виховуємо маленьку дитину, тому вже звикла працювати вночі...

«Творцем може бути кожен, якщо у нього є те, що його надихає» — цей вислів давньогрецького мислителя Платона цілком стосується небуденної творчості Ірини Садкової, адже то справжній талант — прикрашати життя земляків.

Малин Житомирської області.

Фото автора.