На знімку: новий міст біля Сівки Войнилівської уже з’єднав два береги Дністра.

Бригада ТОВ «ПБС» уже змонтувала прогони та здійснює підготовчі роботи для встановлення опалубки монолітної залізобетонної плити проїжджої частини переправи.

Новий міст біля села Сівка Войнилівська з’єднає Рогатинський і Калуський райони. Як повідомив керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак, тут облаштують дві смуги руху, тротуари, бар’єрне огородження, освітлення. Для запобігання викидам шкідливих речовин у довкілля змонтують спеціальну очисну систему для збору стічних вод.

Цьогоріч має зрушити з місця ще один міст-довгобуд на Прикарпатті — на дорозі Н-10 Стрий — Івано-Франківськ — Мамалига через річку Луква в селі Боднарів Калуського району. САД оголосила закупівлю послуг на його спорудження. Постановою Кабміну на поточний рік передбачено часткове фінансування цих робіт.

Як відомо, торік тодішній голова Івано-Франківської ОДА, а нині віце-прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив 2020-й Роком мостів і доріг на Прикарпатті. Активно лобіюють це питання і народні депутати від Івано-Франківщини, зокрема Едуард Прощук. Адже міст у Боднарові на добротно відремонтованій дорозі Н-10 Стрий — Мамалига розташовано саме у його одномандатному виборчому окрузі № 85 та має стратегічне значення.

Фото Служби автодоріг в області.