Голова фракції Сергій Рахманін в ефірі одного з телеканалів («Свобода слова» на ICTV) назвав головним пунктом зазначеного плану припинення вогню. «Єдиною важливою передумовою будь-яких подальших перемовин і будь-яких подальших дій є припинення вогню, — сказав він. — Без довгострокового припинення вогню будь-які обіцянки, будь-які рухи приречені на невиконання, приречені на політичну смерть».

Наступним етапом, вважають у «Голосі», має стати створення демілітаризованої зони. «Демілітаризована зона — це зона, яка дає змогу унеможливити активні бойові дії протягом певного часу, — пояснив Рахманін. — Її параметри, її координати повинні уточнюватися, але, напевно, це має бути смуга завширшки щонайменше у 2,5 кілометра, бо це дає можливість убезпечитися не тільки від стрілецької зброї, а й від таких активно використовуваних озброєнь, як КПВТ, АГС або ЗУ. Тобто 2,5 км — це та зона, яка має бути створена для того, щоб убезпечити».

Опісля — відбудова прикордонних територій (прилеглих до окупованої частини Донбасу і Криму), яким у «Голосі» пропонують надати режим економічних преференцій, певні пільги.

У «Голосі» закликають повернути до порядку денного дипломатичні перемовини з питань Криму. «Треба уточнити українське законодавство: ми точно потребуємо закону про тимчасово окуповані території, де через кому мають бути Крим і Донбас. Бо зараз це неможливо врегулювати, — пояснив Сергій Рахманін. — У нас є достатньо застарілий закон, який регулює питання Криму, і немає жодного нормативного повноцінного акта, який регулює тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей».

Окрім того, фракція наголошує на потребі повноцінної реформи Збройних Сил України, законодавчого врегулювання виплат компенсацій для громадян, які постраждали внаслідок бойових дій.

Фракція «Голос» запропонувала долучитися до обговорення плану різним політичним силам і владі.