Про це повідомили під час презентації проекту на засіданні колегії Вінницької ОДА.

Протягом двох останніх років розроблено проект реконструкції аеродромного комплексу. Він передбачає дві черги. 1,415 млрд грн планують витратити на оновлення аеродрому, пасажирського термінала, спорудження вантажно-логістичного центру та створення центру технічного обслуговування літаків.

— По першій черзі будівництва було проведено тендер на виконання робіт на суму 896,9 млн грн, — зазначив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський. — Друга черга за результатами державної експертизи оцінюється у 518,9 млн грн.

За словами керівника області, реалізація проекту перебуває у процесі виконання. Навіть було підписано договір з генпідрядником на проведення робіт.

— Однак у Мінінфраструктури є стратегія розвитку авіагалузі країни, — пояснив Владислав Скальський. — Нині зусилля сконцентровано на аеродромному комплексі у місті Дніпро. Але ми продовжуватимемо наполягати на стратегічному значенні нашого аеропорту і необхідності залучення державних коштів для реалізації цього інфраструктурного проекту. Він має державне значення і є ключовим для економічного розвитку регіону. Це — пріоритет № 1 для нашої області.