Спочатку в Чернігівській обласній державній адміністрації відбулося засідання круглого столу, на якому учасники Революції Гідності питали, коли ж буде належне вшанування пам’яті загиблих. Адже в обласному центрі й досі немає пам’ятника Небесній Сотні, хоча навіть у селах Дягова Менського району та Макіївка Носівського району спромоглися їх встановити.

«Це питання не якоїсь групи людей, — наголосив представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко. — Це питання виховання наступних поколінь». А волонтер Геннадій Обушний зауважив: «Національні ідеї, як зірочки, сяють самі по собі власним світлом, але коли хтось намагається їх потоптати — вони вибухають, як боліди».

Учасники зібрання констатували: книга про чернігівський Майдан не вийшла за бюджетні кошти, бо відхилена конкурсною комісією, фотоальбом взагалі ніхто не брався робити, хоча саме чернігівські земляки Мар’яна Харді та Ігор Волосянкін зробили безліч цікавих і трагічних фото. Найменуванням вулиці земляка Героя України Віктора Орленка ніхто не займається. Щоправда, і запитати про це не було в кого, бо жоден представник міської влади на засідання круглого столу не прийшов...

А в чернігівському обласному філармонійному центрі відбувся вечір-реквієм. Небайдужі чернігівці вийшли на Красну площу, де стояла барикада під час Революції Гідності, і молитвою та добрими словами пом’янули загиблих Героїв.