Питання актуальне, адже торік на Прикарпатті в ДТП загинули 142 людини. І цьогоріч вже відкрито сумний відлік. Тож йшлося про заходи зі зменшення кількості аварій і належний експлуатаційний стан доріг державного та місцевого значення.

Заступник голови ОДА Дмитро Романюк наголосив на необхідності визначення місць концентрації ДТП та аварійно-небезпечних ділянок. Для цього треба розробити відповідну мапу, проаналізувати причини виникнення дорожньо-транспортних пригод.

За інформацією правоохоронців, більшість аварій трапляється через порушення правил. Приміром, 15 лютого в Тисменицькому районі водій легковика дістав травми внаслідок того, що виїхав на смугу зустрічного руху й зіткнувся з автобусом. Того ж дня в Косівському районі автобус впав із моста в річку. Минулося без жертв. 17 лютого на під’їзді до Івано-Франківська водій автобуса здійснив наїзд і травмував пішохода, який переходив дорогу у невстановленому місці.

Про заходи з безпеки руху доповіли заступник начальника Служби автодоріг в Івано-Франківській області Михайло Новосільський та директор ДП «Дороги Прикарпаття» Андрій Сазонов. Першочерговим є освітлення пішохідних переходів, автошляхів, встановлення світлофорів, дорожніх знаків тощо.