На знімку: Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відвідав Ризьку Українську середню школу.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.     

Більше фото тут 

Як повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України, глава українського парламенту планує зустрітися з Президентом, Прем’єр-міністром та Спікером Саейму Латвії, а також відвідати Ризьку Українську середню школу. Окрім того, Дмитро Разумков покладе квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, відвідає Музей окупації Латвії та візьме участь у церемонії покладання квітів до Монумента Свободи.

25—26 лютого 2020 року Голова Верховної Ради України відвідає з офіційним візитом Естонську Республіку. Дмитро Разумков проведе зустрічі з Президентом Естонської Республіки, Президентом Рійгікогу, міністром оборони та міністром закордонних справ. Програмою візиту заплановано також відвідини главою парламенту України Естонського центру систем електронного адміністрування «E-Estonia».

Голова Верховної Ради України відвідав Ризьку Українську середню школу, де ознайомився із системою викладання закладу.

«У мене зовсім немає відчуття, що я у відрядженні за межами України, тому що навколо звучить дуже гарна, чиста українська мова. Я бував у багатьох навчальних закладах в нашій державі та за її межами, але в такій українській школі, яка успішно розвивається за кордоном, я вперше. Це велике досягнення, і я розумію, що шлях до створення такої школи точно був непростим», — зазначив він і подякував керівництву та викладацькому складу закладу за ефективну багаторічну працю.

Дмитро Разумков також відзначив важливу роль школи у вихованні дітей. «Саме від сьогоднішніх учнів залежить те, якими в майбутньому будуть Україна та Європа. Тому те, що діти мають змогу жити і навчатися на перетині кількох культур, вивчати мову своїх батьків нарівні з латиською, — це дуже важливо. Це розширює світогляд і водночас виховує любов і повагу до рідної держави», — наголосив глава парламенту.