Від української сторони делегацію представляв начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук. Іноземну делегацію очолював менеджер проекту офісу міжнародних програм продажів штабу 922 Берегової охорони США пан Ентоні Кореале.

Захід тривав протягом трьох днів у форматі конференцій та перемовин з опрацюванням плану передачі для потреб ВМС ЗС України додатково трьох катерів класу «Island».

— Зустріч відбулася в рамках програми поставки катерів Берегової охорони США до України. Обговорювалося питання поставки ще трьох катерів протягом цього та наступного років, — зазначив начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук. — Отримання катерів — процес тривалий і потребує оновлення й модернізації обладнання катерів, підготовки екіпажів. Ми очікуємо, що до кінця 2020 року катери будуть повністю готові до прийому екіпажів, які ми відправимо на підготовку на початку 2021-го. Попередньо перші два катери увійдуть до складу Військово-Морських сил ЗС України вже у травні 2021 року, третій — з невеликим інтервалом.

Важливо зазначити, що одним із питань зустрічі було обговорення можливості підготовки катерів для передачі та навчання екіпажів за рахунок іноземної сторони, а також можливості додаткової підготовки на базі військової частини Берегової охорони США в місті Балтімор українських інструкторів, які мають у подальшому забезпечити повний цикл підготовки майбутніх екіпажів на базі вже отриманих катерів «Island» безпосередньо в Україні.

Прес-центр Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.