У місті триває Європейський музичний форум, у якому беруть участь провідні музиканти-солісти України, Норвегії, Німеччини, Нідерландів та Аргентини, повідомила прес-служба Дніпровської міськради.

За словами президента Європейського музичного форуму, ректора Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки Юрія Новікова, цього року глядачів вражають творами, які досить рідко виконують.

Перші два концерти присвячені французькій музиці та поезії. «Уже не вперше беру участь у музичному форумі. Рада знову пережити прекрасні відчуття від задоволеної публіки в Дніпрі», — зазначила солістка Штутгартської державної опери Ютта-Марія Бьонерт.

Зі свого боку професор Королівської консерваторії в Гаазі В’ячеслав Попругін підкреслив, що з нетерпінням чекав на поїздку до Дніпра: «Нинішня програма вийшла незвичайною та свіжою, на мій погляд. Сподіваюся, дніпрянам вона сподобається».

Згадані музиканти виконують твори французьких композиторів у супроводі симфонічного оркестру «Festival» під керівництвом народного артиста України Дмитра Логвина. Серед артистів третього концертного дня — трубач з Аргентини Даніель Креспо, який є солістом філармонійного оркестру Театру Колон у Буенос-Айресі, та кларнетист, соліст Норвезької національної опери та балету Анджей Маєвський.

Фото прес-служби Дніпровської міської ради.