У ній навчатиметься 1200 учнів перших—дев’ятих класів. На сайті міськради зазначено: якщо освітній заклад введуть в експлуатацію, як і передбачено, у першому кварталі, то 1 вересня шкільний дзвінок покличе учнів за парти.

— Консультації з батьками відбуваються тричі на тиждень, — повідомили в департаменті освіти міськради. — Вони триватимуть до кінця травня нинішнього року. На прийом можуть приходити й педагоги, які мають бажання тут працювати.

Як розповіла директор департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко, спершу в гімназію наберуть дітей, які проживають на території обслуговування школи, це мікрорайони Поділля, Академічний та частина вулиці Пирогова. З інших районів міста братимуть учнів на вільні місця.

Прийом заяв до перших класів розпочнеться 21 квітня й триватиме до 29 травня. Письмові звернення щодо переведення учнів до 2—9-х класів з інших шкіл, а також видача підтверджень на зарахування до гімназії відбуватиметься протягом червня.

Триповерхове приміщення нової школи матиме 44 класи та лінгафонні кабінети. Проектом передбачено блок для молодших класів з окремим входом. Ядро для занять спортом включає в себе три спортивні зали. Актова зала вміщуватиме майже 300 осіб. Їдальня розрахована на 250 місць. Навчальний заклад матиме свій медичний центр, бібліотеку. Його недарма називають школою майбутнього. Адже його буде оснащено за сучасними технологіями.

Споруджують гімназію за кошти міського та державного бюджетів.

Фото із сайту «Вежа».