Віталій Федорів та Володимир Чернецький (у центрі) з учасниками навчань.

Фото автора.

Згідно з тактичним задумом, при перевезенні цистерн зі старими пестицидами для їх утилізації в горах перекинувся та загорівся автомобіль. Двоє людей загинуло, водія заблокувало в машині, ще двоє втекли, але потрапили в трясовину. До того ж стався витік небезпечної хімічної речовини. Поранений водій повідомив про подію за номером 112 в оперативно-координаційний центр.

Особовий склад чергового рятувального відділення групи рятувальних робіт управління, група радіаційного, хімічного та біологічного захисту, пошуково-рятувального відділення визволили пораненого, загасили пожежу та локалізували виливи небезпечних речовин. За допомогою кінологів та снігоболотоходів «Богун» виявили в трясовині втікачів і евакуювали їх.

«Успіх рятувальної операції залежить від швидкості прибуття на місце події та оперативності дій бійців. В умовах гірського Прикарпаття часто стикаємося з такими надзвичайними ситуаціями. Дві машини «Богун» — велика підмога для здійснення рятувальних операцій у гірській та заболоченій місцевості», — акцентував начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький.

За всіма пошуково-рятувальними роботами спостерігали т. в. о. голови ОДА Віталій Федорів і його перша заступниця Марія Савка, начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький, начальник ГУ НПУ в області Володимир Голубош, ректор ПНУ Ігор Цепенда, службовці ДСНС, правоохоронці, представники ЗМІ.

По завершенні навчань присутні ознайомилися з роботою штабу з ліквідації умовної НС. Віталій Федорів вручив спеціальне майно та спорядження для гірських рятувальників, придбане за кошти обласного бюджету, подякував особовому складу за кваліфіковану, оперативну та злагоджену роботу.