Провідним організатором цього масштабного заходу за участю понад двохсот десятикласників із тридцяти загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру стала громадська організація «Вороскол», яку очолює учасник АТО Дмитро Юденко.

Для активістів згаданого ГО він став продовженням їхньої постійної роботи з військово-патріотичного виховання юних земляків. При цьому зустрічі зі школярами та студентами вони неодмінно поєднують із практичним вивченням військової справи, зокрема правил поводження зі зброєю, азів домедичної допомоги пораненим на полі бою тощо.

Звичними стали також вишколи з відпрацюванням елементів тактичної, вогневої та інженерної підготовки у польових умовах. Адже таких знань і практичних навичок, за словами Дмитра Юденка, дуже бракувало йому та його побратимам, котрі ще 2014 року, записавшись до лав добровольців, поїхали на Донбас захищати Україну від терористів і загарбників...

У проведенні ініційованих ГО заходів її фундатори тісно співпрацюють із керівництвом обласного військового комісаріату, місцевого підрозділу територіальної оборони, посадовцями і профільними фахівцями обласної та міської влади, навчальних закладів. Не стали винятком із цього «золотого» правила й згадані стрілецькі змагання, які відбувалися в обласному центрі на базі школи № 37.

Вони тривали чотири дні й були досить напруженими. Перемогу в командному заліку здобули представники ліцею № 1. Заслужені відзнаки отримали, звісно, і колективи-призери та кращі стрільці-«індивідуали». Нагороджували переможців і призерів — на збірному пункті облвійськкомату.